Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Побачимо, що це за «Вікінг»...

У суботу, 10 листопада, чергове випробування чекає на чемпіона світу з боксу за версіями IBF, WBA, WBO і IBO Володимира Кличка. У німецькому Гамбурзі українець проведе бій із претендентом – поляком Маріушем Вахом. Суперник грізний: вищий за Кличка, важчий від нього і має більший, ніж наш чемпіон, розмах рук...

У Світі боксу Маріуша називають “Вікінг”, напевно, за характерну “нордичну” зовнішність. Готуючись у Польщі до поєдинку з Кличком, Вах колотив боксерську “грушу” із портретом українця... «У суботу я відберу в Кличка його титули, — заявляв поляк напередодні бою. — Я готовий на 100%. Поєдинок буде важким і, сподіваюся, видовищним. Я готовий і до технічного бою, і до жорсткої бійки. Якщо знадобиться, я буду готовий пройти всі дванадцять раундів».

«Ми готувалися до цього бою з червня, — розповів тренер Ваха, Хуан Де Леон. — Маріуш у неймовірній формі! Він молодий, голодний, йому є що доводити. Я впевнений, 10 листопада ви побачите нового чемпіона світу. Володимиру цього разу протистоятиме хлопець, який важить не 100, а 115 кг».

Сам Кличко визнає: з боксером, який вищий від нього і має більший розмах рук, він ще не бився. Тому, за словами українця, до бою з поляком він розробив спеціальну тактику. “Попри свої габарити, Вах дуже рухливий, він у добрій фізичній формі, — визнав Кличко-молодший. — В останніх боях Маріуш довів, що може відмінно бити й завершувати поєдинки достроково. Утім, я зараз в тому віці, коли добре знаєш, що слід робити на рингу. 10 листопада продемонструю все, чого мене за дев’ять років навчив мій покійний тренер Емануель Стюард”. Саме пам’яті Стюарда присвятить Кличко поєдинок із Вахом.

Схожі новини