Передплата 2024 «Добрий господар»

Після «Металіста» –«Шахтар» на «Донбас Арені»

Львівські «Карпати» у кубковому матчі з харківським «Металістом» у додатковий час вирвали перемогу з рахунком 2:1! “Зелено¬білі” вийшли до чвертьфіналу Кубка України, де 17 квітня наступного року зіграють у Донецьку з “Шахтарем”.

НАСТАВНИК «Металіста» Мирон Маркевич дав відпочити гравцям основного складу — Горяїнову, Шав’єру, Вільягрі, Тайсону і Папі Гуйє. В “основу” «Карпат» повернулися Богатінов, Озарків, Штіліч та Даушвілі.

Уже в дебюті гри господарі мали чудову нагоду відкрити рахунок. Гладкий, обігравши захисника, намагався перекинути м’яч і через воротаря Дишленковича, але влучив у штангу воріт харків’ян.

Гості за першої ж нагоди небезпечно контратакували: Кристальдо, увірвавшись до штрафного, потужно пробив впритул з ближньою стійкою. А після наступного його удару м’яч влучив у поперечину воріт «Карпат»... Гол “у роздягальню» міг забити Штіліч, який у штрафному обіграв захисника, але його удар дивом встиг парирувати Дишленковіч.

У другому таймі після двох жовтих карток покинув поле карпатівець Озарків. Гості швидко зуміли реалізувати чисельну більшість: Кристальдо після флангової передачі з правого краю Едмара головою пробив у верхній кут воріт Богатинова. «Карпати» у нинішньому сезоні вже не раз забивали голи у меншості, — і продовжили цю традицію з «Металістом»! Якщо перший удар Штіліча воротар відбив, то після другого «пострілу» боснійця, який випередив Торсільєрі, м’яч влетів у нижній кут воріт! Напруга зростала, і після вилучення Шарпара склади суперників вирівнялись.

Під кінець першого додаткового тайму Ніколай Костов випускає на поле Кенію. І “джокер” «Карпат» став одним із героїв матчу, забивши свій перший гол у складі «зелено¬білих». Леван після паса Штіліча на швидкості увірвався до штрафного, технічно обіграв воротаря і пробив у порожні ворота, зірвавши шквал емоцій на трибунах стадіону. Після гри карпатівці подякували найпалкішим уболівальникам за несамовиту підтримку упродовж 120 хвилин гри. У відповідь фанати скандували «Кубок — Львову!».

Тепер підопічні Костова готуються до домашнього матчу в Прем’єр¬лізі. У неділю, 4 листопада, “Карпати” приймають «Кривбас» (початок — о 19.30).

Результати інших матчів 1/8 фіналу: «Шахтар» С — «Волинь» — 0:2, «Авангард» — «Арсенал» — 0:1, «Ворскла» — «Таврія» — 2:3, «Украгроком» — «Чорноморець» — 1:2, «Дніпро» — «Іллічівець» — 2:0, «Нива» Т — «Севастополь» — 0:2, «Говерла» — «Шахтар» — 1:4.

Третій тайм

Мирон МАРКЕВИЧ,

головний тренер «Металіста»

Бойова вийшла гра. Таким складом ми грали вперше. У принципі, моментами виглядали непогано. «Карпати» я вітаю з перемогою. Якщо вони далі будуть так само грати, як сьогодні, то напевно виберуться з того місця, на якому зараз є.

Ніколай КОСТОВ,

головний тренер «Карпат»

Перемога трішечки заспокоїть наших футболістів, додасть їм впевненості перед іграми з наступними суперниками. У нашої команди криза, але я щиро сподіваюся, що ми тепер зможемо швидше вийти з цієї ситуації. Нашим гравцям необхідно завжди грати з такою ж самовіддачею, як сьогодні.

Кубок України.

1/4 фіналу

“Арсенал” — “Чорноморець”

“Волинь” — “Дніпро”

“ШАХТАР” — “КАРПАТИ”

“Севастополь” — “Таврія”

Матчі відбудуться 17 квітня 2013 року на полях команд, вказаних першими.

Схожі новини