Передплата 2025 «Добра кухня»

Лукашенко прокоментував вибори в білорусі у 2025 році

  • 19.10.2024, 18:30
  • 175

Самопроголошений президент білорусі Олександр Лукашенко заявив, що на наступних президентських виборах у 2025 році громадяни «акуратно» оберуть собі очільника країни. Попередні вибори в білорусі закінчилися масовими протестами та затриманнями

Олександр Лукашенко. Фото: УП
Олександр Лукашенко. Фото: УП

Заява Лукашенка пролунала на фестивалі-ярмарку «Дажынки-2024», передає близький до білоруського очільника Telegram-канал «Пул Первого».

За його словами, «від наших втікачів» нібито лунають заяви про те, що його візит на фестиваль — це, мовляв, початок передвиборчої кампанії. Лукашенко заперечує це.

«Запам'ятайте: найбільше я б не хотів, щоб ця кампанія починалася. Так, ми, як завжди, по-білоруськи, чисто, акуратно, на очах усієї світової спільноти оберемо свого президента. Ви оберете того, хто цього заслуговує, на ваш погляд. Тому жодної передвиборчої кампанії», — сказав він.

Утім очільник білорусі також заявив, що навіть якби це була передвиборча кампанія, він би мав на це повне право. Свій же візит на фестиваль він пояснив тим, що хоче подякувати білорусам за забезпечення продовольчої безпеки країни.