Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

Зеленський представив в Раді план перемоги

  • 16.10.2024, 12:40
  • 198

Президент Володимир Зеленський представив план перемоги у Верховній Раді. Він складається з п’яти пунктів і трьох таємних додатків

Володимир Зеленський. Фото: УП
Володимир Зеленський. Фото: УП

Про це стало відомо з трансляції засідання.

За словами Зеленського, якщо план вдасться реалізувати, то війну можна буде завершити не пізніше наступного року.

Перший пункт — геополітичний, наступні два — військові, четвертий — економічний і п’ятий — безпековий. Перші чотири призначені на час війни, щоб її завершити, а п’ятий — на період війни.

Перший пункт — запрошення до НАТО. Він полягає в тому, що Україну запросять до Альянсу вже «зараз», каже Зеленський.

Другий пункт — оборона. Ключем до реалізації є успішне продовження на території Курської області росії, знищення наступального потенціалу на окупованій території України, спільні операції з партнерами для збиття російських ракет і дронів, зняття обмежень дозволу на застосування західної зброї вглиб території росії, надання далекобійних засобів ураження. Має таємний додаток, до якого мають доступ деякі партнери.

Третій пункт — ядерне стримування. Також містить таємний додаток, який отримали США, Велика Британія, Італія та Німеччина.

Четвертий пункт зосереджений на цінних ресурсах України — урану, титану, літії, які можуть посилити Україну. Україна пропонує підписати спеціальну угоду про спільний захист й інвестування в видобуток та використання цих ресурсів.

Пʼятий пункт розрахований на післявоєнний час і пов’язаний із наявністю досвідченого українського військового контингенту. У разі згоди партнерів замістити окремі підрозділи США в Європі українськими підрозділами.