Передплата 2025 «Добрий господар»

Магнітні бурі на 21 — 27 жовтня 2024 року

За попередніми прогнозами учених, цього тижня космічна погода продемонструє нам три свої прояви рівнями геомагнітної напруженості

Слабкий рівень геомаг­нітної напруженості прогно­зують 22, 23 та 27 жовтня. Під час них особи із підви­щеною чутливістю до впли­ву магнітосфери можуть мати незручності від погіршен­ня травлення та апетиту, під­вищеної тривожності та дра­тівливості, панічних атак, зниження імунітету та утруд­нення прийняття рішень.

Помірний рівень геомаг­нітної напруженості учені пе­редбачають 21, 24 і 26 жов­тня. У ці дні особи, чутливі до впливу магнітосфери, можуть потерпати від втрати рівно­ваги, утруднення координа­ції рухів та порушення пам’яті, головного болю, слабкості та порушення балансу і коорди­нації.

Сильний рівень геомаг­нітної напруженості, за про­гнозами астрофізиків, слід очікувати 25 жовтня. У цей день особи, чутливі до впли­ву магнітосфери, можуть від­чувати підвищену агресив­ність, зниження самооцінки та впевненості, порушення сно­видінь.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних перепадів, біль­ше гуляйте на свіжому пові­трі, вживайте достатньо води, відмовтеся від шкідливої їжі та напоїв, намагайтеся не пере­втомлюватися й уникати стре­сів, тримайте під рукою необ­хідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте посилене незду­жання — звертайтеся до лікаря.

P. S. Це — попередній про­гноз. Він не стовідсотково до­стовірний. Адже спророкувати раптові спалахи на всесвіт­ньому Світилі, їхню силу і на­слідки впливу на нашу планету завчасно неможливо. Найчіт­кіше про зміни геомагнітно­го поля Землі і їхній вплив на людей науковці можуть повідомляти за 2-3 дні до їх на­стання.