Передплата 2025 «Добра кухня»

На Хмельниччині викрили медиків, які допомагали ухилянтам(ФОТО)

  • 14.10.2024, 13:45
  • 345

Відомо, що лікарка-невролог та фельдшер на Хмельниччині організували схему заробітку, «допомагаючи» оформлювати інвалідність

Фото Генпрокуратури
Фото Генпрокуратури

Про це повідомила пресслужба Офісу Генпрокурора.

«Фельдшер організовував пошук громадян, які мали намір отримати групу інвалідності. Лікарка оформляла „клієнтів“ на стаціонарне лікування до неврологічного відділення та без їх фактичного перебування виготовляла медичні документи. Надалі це ставало підставою для встановлення груп інвалідності», — йдеться к повідомленні.

Вартість «послуг» становила від 3,6 тис. до 7,8 тис. доларів.

Відомо, що фельдшера було затримано під час отримання коштів.

Також під час обшуків вилучили 182 тис. доларів та понад 6,5 тис. євро, що еквівалентно майже 8 млн грн, а також чорнові матеріали, медичну документацію та мобільні телефони.

Чоловіку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Клопотання щодо іншої фігурантки — перебуває на розгляді в суді. Перевіряється причетність до вчинення злочину працівників МСЕК.

Як відомо, 5 жовтня у ДБР повідомили, що у керівниці МСЕК на Хмельниччині Крупи виявили під час обшуків 6 млн доларів готівкою. Керівницю Хмельницького обласного центру МСЕК затримали та повідомили про підозру у незаконному збагаченні.

Наразі ДБР вивчає списки, які знайшли у кабінеті голови Хмельницької МСЕК Крупи. У них вказані прізвища та фіктивні діагнози.

7 жовтня Печерський райсуд обрав запобіжний захід — тримання під вартою главі Хмельницької обласної МСЕК Тетяні Крупі.