Передплата 2025 «Добра кухня»

У Львові створили новий мобільний додаток для подорожей регіоном

  • 09.10.2024, 09:52
  • 249

У застосунку «Львівщина.Унікальний спадок» зібрано 450 об'єктів історико-архітектурних пам’яток, а також 20 туристичних шляхів області. Цей проєкт реалізувала громадська організація «Успішна Львівщина» за підтримки Українського культурного фонду.

«Цей проєкт реалізований завдяки Українському культурному фонду. Я дуже вдячний їм, що дали нам можливість реалізувати цей додаток. Головна мета цього застосуку — збереження та популяризація культурної спадщини Львівщини, враховуючи, що на сьогоднішній день в області є майже 8500 пам’яток. Це наша культурна й національна ідентичність. Ми хочемо, щоб кожна людина могла відвідати і поглянути на ці об'єкти нашої культурної спадщини. Додаток є двомовний, тож скористатися ним можуть і туристи з інших країн», — розповів керівник проєкту, директор ГО «Успішна Львівщина» Тарас Зозуля.

Додаток працює на усіх пристроях під операційними системами Android та IOS. Після завантаження застосунку на мобільний телефон, 95% його вмісту доступно без інтернету (пам'ятки, музеї, шляхи і міста, пленер-улюблене, мапа). Нажавши на об'єкт ви отримуєте інформацію про це місце — коротку історичну довідку, розташування, контакти, години роботи. А також відображаються об'єкти розташовані поруч з можливістю переходу на їхні картки. Представниця розробника, директорка ТОВ «Комкор Сервіс» Ольга Корбило розповідає:

«Був вивчений досвід світових трендів — Tripadvizor, MonumentApp, який є польським додатком. Були враховані всі особливості й втілені в життя у даному додатку. Користувачі додатку зможуть планувати свої подорожі, оцінювати та рекомендувати відвідані об'єкти, попередньо завантажити і використовувати офлайн-мапу в місцевості, де немає інтернету».

Планувати свою подорож можна за допомогою вкладки «Пленер-улюблене». Для цього потрібно відібрати цікаві вам об'єкти у цей нотатник і прокласти маршрут. Окрім цього, у застосунку «Львівщина.Унікальний спадок» є модулі - погода і конвертер валют.

Окрім цінності для туристів, головний акцент у цьому проєкті - привернути увагу до неймовірної історичної та культурної спадщини регіону та зберегти її для наступних поколінь. Особливо у час, коли через російську агресію, усі пам’ятки культури та архітектури є під загрозою.

«Додаток фіксує нам пам’ятки архітектури, об'єкти культурної спадщини у час воєнного стану, коли є вірогідність втратити щось з цього. Зараз ми фактично творимо історію нового науково-популярного формату. Це коли у часи Середньовіччя малювали панорами чи картини своїх міст. А тепер кожен зможе мати у себе в кишені панорами міст у доступному форматі», — пояснив експерт проєкту, голова Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України.

Коли туристи в'їжджатимуть на територію Львівської області, то отримуватимуть смс-повідомлення з інформацією про додаток.

ЗАВАНТАЖИТИ додаток на GooglePlay — https://play.google.com/store/apps/details?id=com.komkor.lvivarea&hl=uk

Appstore — https://apps.apple.com/us/app/%D0%BB%D1%8C%D0%B2%D1%96%D0%B2%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B0/id6667117764?platform=iphone