Передплата 2024 «Добра кухня»

Виховательок, що причетні до побиття в інтернаті на Львівщині, вже відсторонили — ЛОВА

  • 07.10.2024, 20:01
  • 273

У Львівській ОВА відреагували на відео, яке шириться в мережі, щодо побиття вихованців в інтернаті на Львівщині

Фото: скрін відео
Фото: скрін відео

Зокрема, заступник голови ОВА Олександр Кулепін підтвердив, що інцидент відбувся у Великолюбінському багатопрофільному навчально-реабілітаційному центрі (колишній інтернат), щодо якого зараз триває слідство.

«Некомпетентність, відсутність терплячості чи слабкі нерви не можна компенсувати насильством! Ніде! А в закладах, де виховують вразливих дітей, і поготів! На відео видно, як одна особа б'є дитину, а інша обзиває її. Як попереднього вдалося з’ясувати, ці дві особи є виховательками навчально-реабілітаційного центру на Львівщині. І побиття відбувається в одному з класів центру. За попередньою інформацією, відео зняли у 2023 році, однак це ще треба дослідити. У будь-якому випадку воно підтверджує нездорову атмосферу, яка склалась у закладі. Ці дві виховательки є серед тих, хто минулого тижня підписав колективне звернення на підтримку директора», — наголосив Олександр Кулепін.

Посадовець зазначив, що жінок відсторонили від роботи, триває процес їх звільнення.

«У навчально-реабілітаційному центрі працює комісія, яка встановить психологічний стан та освітні потреби дітей. Крім того, в закладі працюватиме інша комісія, яка поглиблено вивчатиме все, що зафіксували під час моніторингового візиту, та надасть фахові рекомендації. На підставі висновків комісій будемо ухвалювати рішення про подальшу долю закладу в цілому», — додав Олександр Кулепін.

Після появи відео у мережі департамент освіти і науки звернувся зі заявою у поліцію.

У прокуратурі Львівщини поінформували, що записаний на відео факт побиття в інтернаті розслідується в межах кримінального провадження.