Передплата 2024 «Добрий господар»

Зеленський відвідав головний командний пункт Сил тероборони

  • 07.10.2024, 17:30
  • 149

Президент Володимир Зеленський відвідав основний командний пункт командування Сил територіальної оборони ЗСУ, де зустрівся з бійцями та відзначив їх державними нагородами

Фото: Офіс Президента
Фото: Офіс Президента

Про це повідомили в Офісі Президента.

Глава держави заслухав доповідь командувача Сил ТрО Ігоря Плахути щодо завдань, які бригади виконують у зоні бойових дій.

Зеленський подякував усім солдатам, сержантам й офіцерам, які відзначилися в захисті Харкова та півночі України, у боях на території Донецької області й визволенні Херсонщини, а також в обороні Миколаївської та Запорізької областей.

«Ми всі цінуємо кожен підрозділ територіальної оборони України, який зараз стійко тримає фронт і забезпечує надійну опору позиціям інших наших бригад, що стоять поруч із бригадами тероборони», — наголосив він.

Президент вручив орден «Золота Зірка» Героя України капітану Юрію Жуковцю, який у складі зведеного підрозділу під щільним вогнем російських загарбників у квітні відбив у Харківській області втрачені позиції та завів на них нові підрозділи. Капітан особисто надав першу медичну допомогу пораненому побратимові, допоміг дістатися до укриття й організував евакуацію. У складі групи він узяв у полон 11 російських військових. Зазнав поранення, але продовжував командувати до завершення зачистки населеного пункту.

Ще п’ятеро бійців отримали з рук глави держави ордени Богдана Хмельницького III ступеня, один — орден «За мужність» II ступеня, семеро — ордени «За мужність» III ступеня.