Передплата 2024 ВЗ

У російському полоні загинули щонайменше 177 українських військових

  • 04.10.2024, 18:30
  • 164

У Міністерстві оборони встановили, що не менш ніж 177 українських військових загинули в російському полоні після початку повномасштабного вторгнення

Фото: Мілітарний
Фото: Мілітарний

Про це повідомила представниця Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Міноборони України Вікторія Цимбалюк у коментарі Politico.

За її словами, через відсутність міжнародного контролю реальна кількість смертей у російському полоні, ймовірно, набагато більша.

«Це число, яке ми маємо. Але, звичайно, не всі тіла повернуто, і росія навіть не підтвердила, що багато з них перебували в полоні», — наголосила Цимбалюк.

Про своє перебування у полоні Politico розповів Данило Кравець — 23-річний студент-міжнародник зі Львова, який став пілотом безпілотника після повномасштабного вторгнення. Він провів 175 днів у чотирьох місцях утримання, перш ніж його звільнили через обмін у квітні 2023 року.

«Катування, побиття — це для мене звична справа», — сказав він.

Одного разу йому сказали вибрати між втратою пальця чи ноги та піддали імітаційній страті. А у вʼязниці в Донецьку полоненим наказали роздягнутися. Після цього сталося сексуальне насильство, розповів Данило.

Схожі новини