Передплата 2024 ВЗ

Від початку доби ворог здійснив 73 атаки

  • 03.10.2024, 18:45
  • 135

Російські війська від початку доби атакували позиції Сил оборони 73 рази, на п’яти напрямках бої досі тривають, найактивніше загарбники діють на Курахівському та Покровському

Фото: Генштаб ЗСУ
Фото: Генштаб ЗСУ

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 четверга, 3 жовтня, передає Укрінформ.

Армія рф не припиняє бити по прикордонню Сумської та Чернігівської областей. Від ворожого вогню там постраждали Семенівка, Клюси, Покровка, Біловоди, Ободи, Дружба й Тимофіївка.

Ударів з авіації загарбники завдали по Катеринівці, Волфиному, Комарівці, Білопіллю, Річках, Хотіні, Яструбиному та Іскрисківщині.

Керовану авіабомбу росіяни скинули сьогодні на територію власної Курської області.

На Харківському напрямку війська рф вдарили десятьма авіабомбами поблизу Черкаської Лозової, Стариці та Бочкового.

На Куп’янському напрямку російська армія атакувала позиції Сил оборони десять разів. Захисники України відбивали штурми поблизу Синьківки, Петропавлівки, Курилівки, Піщаного, Першотравневого та Вишневого.

На Лиманському напрямку ворог не припиняє атакувати в районах Макіївки, Новосадового, Торського та Дронівки. Від початку доби на цій ділянці фронту Сили оборони відбили вже п’ять із дев’яти атак, бої тривають.

Ударів некерованими авіаракетами росіяни завдали по Новоєгорівці й Серебрянському лісу.

На Сіверському напрямку бої тривають, війська РФ атакували поблизу Спірного. Ворожий штурм захисники успішно відбили.

На Краматорському напрямку російська армія здійснила три штурмові дії поблизу Андріївки, Білої Гори та Ступочок. 11 керованих авіабомб загарбники скинули в районі Часого Яру.

На Торецькому напрямку від початку доби відбулися чотири ворожі атаки, а саме біля Торецька. «Наші захисники дають гідну відсіч, всі атаки зупинено», — поінформували в Генштабі.

Російська авіація бомбардувала райони Катеринівки й Клебан-Бика.

На Покровському напрямку від початку доби війська рф здійснили вже 20 атак на позиції Сил оборони в районах Сухої Балки, Гірника, Новоторецького та Крутого Яру. 18 ворожих атак українські захисники вже відбили, два боєзіткнення досі тривають.

Основні зусилля російська армія зосередила біля Миколаївки та Селідового. Там зафіксовані сім і п’ять боєзіткнень відповідно.

На Курахівському напрямку сьогодні відбулися вже 18 боїв. Найактивніше на цій ділянці фронту загарбники намагаються просунутися в районах Новоолександрівки, Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки, Трудового й Катеринівки. П’ять боїв ще тривають.

На Времівському напрямку російські війська тричі йшли в наступ на позиції Сил оборони поблизу Максимівки й Богоявленки. Біля останньої боєзіткнення досі триває.

На інших напрямках до активних дій загарбники не вдавалися.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень