Передплата 2024 ВЗ

На Запорізькому напрямку росіяни готуються до штурмів, — Сили оборони півдня

  • 01.10.2024, 13:50
  • 159

У Запорізькій області російські військові намагаються захопити нові позиції, щоби покращити своє тактичне становище

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Про це повідомив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин.

«Там сьогодні триває контрбатарейна боротьба. На деяких напрямках — біля Приютного, Роботиного противник збирає так звані штурмові групи, збирає особовий склад для проведення штурмових дій. Тобто невеликі групи піхоти, які будуть штурмувати наші позиції. Є певні ознаки того, що він здійснює такі кроки — зосереджує особовий склад і здійснює його переміщення на передові позиції, проходить підготовка цих штурмових груп, триває накопичення боєприпасів», — розповів він.

За словами речника, кількість особового складу на півдні абсолютно не змінилася.

«На Курськ противник перевів лише певні підрозділи та певних фахівців. Кількість особового складу поступово, враховуючи поповнення, потроху збільшується на 3−2 тисячі за тиждень. Але це триває поповнення тих втрат, яких противник зазнає на цьому напрямку. Це не йде нарощення і збільшення сил та засобів», — наголосив Волошин.

Для того, щоби здійснювати масштабний наступ на Запоріжжя, російським військам потрібно зібрати значну кількість сил і засобів у регіоні, чого поки що немає.

«Таких угруповань наразі не виявлено. Тому ми можемо говорити лише про те, що противник готується до штурмових дій. Крім того, військові рф отримали з резервної бази зберігання автомобільного транспорту швидкі легкі автомобільні засоби типу багі, які також будуть використовувати для штурмів на деяких напрямках», — додав речник.

Схожі новини