Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко обговорив з Кубілюсом перспективи створення Європейського оборонного союзу та спільне виробництво озброєнь

  • 01.10.2024, 12:14
  • 159

Петро Порошенко, який перебуває з візитом у Брюсселі, на зустрічі з депутатом Європарламенту Андріусом Кубілюсом обговорив оборонні потреби України. Як відомо, Кубілюс є кандидатом на посаду Єврокомісара з питань безпеки та космосу на наступні 5 років

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

«Під час зустрічі ми обговорили бачення та перспективи створення дієвого Європейського оборонного союзу в умовах довготривалого протистояння з росією та її союзниками, а також фінансово-економічні можливості ЄС», — повідомив Порошенко в соцмережах.

На його думку, підтримка України у відсічі російської агресії має залишатись першочерговим безпековим пріоритетом Євросоюзу та західних союзників.

«Також розповів Андріусу Кубілюсу про ситуацію на фронті, ключові потреби та виклики, які зараз стоять перед ЗСУ. У цій ситуації нам важливо розширювати та координувати програми військово-технічного співробітництва та спільного виробництва озброєнь», — пише п’ятий президент.

«Також відзначив, що фінансове навантаження на європейські країни на цілі безпеки на континенті неухильно зростають у контексті майбутніх виборів у США», — констатував Порошенко.

Напередодні Петро Порошенко під час виступу на Політичній асамблеї ЄНП закликав майбутніх Єврокомісарів відкинути страх перед путіним і забезпечити перемогу України у війні. Він також наголосив, що членство нашої держави в ЄС і НАТО є однією з головних умов перемоги над країною-агресором. Він також вкотре нагадав про «червоні лінії» щодо України.

«Жодних компромісів щодо українського суверенітету. Жодних компромісів щодо територіальної цілісності. Жодних компромісів щодо демократії. Жодних компромісів щодо безпеки та послаблення української армії, можливо, однієї з найсильніших зараз на континенті. Жодних компромісів щодо цінностей. Ось чому я тут. Тому я хочу подякувати всім вам. І тому ми разом, щоб продемонструвати єдність на наступні п’ять років», — наголосив Порошенко.

Схожі новини