Передплата 2024 ВЗ

Борис Джонсон назвав можливу причину смерті королеви Єлизавети II

  • 30.09.2024, 22:06
  • 201

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у своїх мемуарах стверджує, що в останні роки життя покійна королева Єлизавета II хворіла на рак кісток

Єлизавета II. Фото: УП
Єлизавета II. Фото: УП

Про це пише Politico, цитуючи уривок мемуарів Джонсона Unleashed, які видання має у власному розпорядженні.

Колишній прем'єр-міністр сказав, що на момент своєї відставки у вересні 2022 році нібито «знав протягом року чи більше», що у британської королеви була «форма раку кісток».

Це перший випадок, коли британський політик назвав можливу причину смерті королеви, яка офіційно була вказана як «старість» у її свідоцтві про смерть.

Видання пише, що таке відкриття є надзвичайно незвичним для британського суспільства. Оскільки здоров’я королеви було суворою таємницею під час її правління.

Згадуючи свою останню зустріч із королевою Єлизаветою II, Джонсон сказав, що вона «здавалася блідою та більш згорбленою, а на руках і зап’ястях у неї були темні синці, ймовірно, від крапельниць або ін'єкцій».

За його словами, попри хворобу настрій королеви був цілком спокійний і час від часу під час розмови «вона все ще блимала тією великою білою усмішкою».

Він сказав, що покійна королева вже влітку знала, що «вона йде, але була сповнена рішучості триматися і виконувати свій останній обов’язок» — передати владу наступному прем'єру Великої Британії.

Схожі новини