Передплата 2024 «Добра кухня»

російські журналісти отримали докази, які вказують, що Навального отруїли

  • 30.09.2024, 09:15
  • 223

російські журналісти отримали доступ до офіційних документів, які вказують на те, що російського політика Олексія Навального, якого називали «опозиціонером», отруїли у колонії. Пізніше докази, які спростовували офіційну версію загибелі від порушення серцевого ритму, нібито намагалися прибрати

Олексій Навальний. Фото: ТСН
Олексій Навальний. Фото: ТСН

Про це йдеться в розслідування Insider.

Журналісти, зокрема, отримали дві версії постанови про відмову в порушенні кримінальної справи: у більш ранній описують, що Навальний повідомив про різке погіршення стану свого здоров’я під час прогулянки.

Потім він ліг на підлогу і скаржився на різкий біль у животі. Після цього «у нього почалося рефлекторне виверження вмісту шлунка», судоми, і Навальний знепритомнів.

В остаточній версії тієї самої постанови вже немає згадок про біль у животі, блювоту та судоми, стверджує Insider. Крім того, в описі «вилучених об'єктів», який теж отримали журналісти, є згадка про «зразки блювотних мас», які віддали на експертизу.

Офіційно ж влада не повідомляла ані про експертизу, ані про блювоту. російські журналісти опитали лікарів, які стверджують, що симптоми Навального «навряд чи можна пояснити чимось, крім отруєння».

На це також нібито вказує те, що тіло довго не віддавали й не дозволили проведення альтернативної експертизи біоматеріалів.

Схожі новини