Передплата 2024 «Добрий господар»

Після інциденту у реабілітаційному центрі на Львівщині Нацсоцслужба перевірить усі заклади з цілодобовим проживанням дітей

  • 29.09.2024, 09:15
  • 167

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович доручила Національній соціальній сервісній службі перевірити всі заклади, у яких цілодобово мешкають діти. Це зроблять після інциденту на Львівщині, щоб виявити всі можливі факти насильства чи порушення прав дітей

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це вона розповіла на своїй сторінці у Facebook.

Жолнович заявила, що повідомлення про можливі факти насильства в одній зі спеціальних шкіл на Львівщині «шокують». І закликала «встановити всі обставини й притягнути до відповідальності усіх винуватих».

За її словами, після цього випадку Нацсоцслужба перевірить усі заклади з цілодобовим проживанням дітей. Для цього фахівці розробили спеціальний опитувальник, щоб в «екологічний спосіб» виявити можливі порушення і водночас не травмувати почуття дітей.

Також вона вважає найкращим, щоб усі діти в Україні, навіть якщо вони мають особливі освітні потреби, навчалися ближче до своїх домівок та щовечора повертатися додому. Тому закликала збільшувати кількість сімейних форм виховання в громадах та розвивати інклюзивні класи й спецкласи в загальних школах поряд із домом дітей.

Схожі новини