Передплата 2024 «Добра кухня»

США ретельно вивчають План перемоги України, — Держсекретар

  • 28.09.2024, 12:15
  • 132

Сполучені Штати Америки наразі вивчають План перемоги, який надав президент України Володимир Зеленський, а також розглядають додаткові опції, щоб допомогти Україні перемогти

Ентоні Блінкен. Фото Голос Америки
Ентоні Блінкен. Фото Голос Америки

Про це повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Він нагадав про надання нової військової допомоги для України на 7,9 мільярда доларів та запровадження санкцій проти рф.

«Ми зробили важливі кроки, щоб підтримати народ України, який продовжує захищатися від російської агресії, що триває, і продовжує відстоювати свій суверенітет і незалежність, своє право вирішувати своє власне майбутнє», — наголосив Блінкен, додавши, що цих грошей має вистачити до завершення каденції нинішньої адміністрації.

Він сказав, що адміністрація тепер вивчає План перемоги, який президент України Зеленський представив президенту США Джо Байдену під час їхньої зустрічі у Білому домі у Вашингтоні.

На запитання щодо можливості надання Києву дозволу на удари по рф далекобійною західною зброєю, Блінкен зазначив, що адміністрація та союзники України детально вивчають цей план і, за необхідності, готові розглянути «додаткові дії» для підтримки українців у досягненні перемоги.

«Ми дуже ретельно це вивчаємо, разом з тим, що ми або інші партнери України повинні були б зробити, — якщо потрібно, — додаткові дії, щоб допомогти їм досягти цього успіху», — додав Блінкен.

Схожі новини