Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Війна в Україні триватиме десятиліттями, — президент Сербії

  • 27.09.2024, 16:40
  • 194

Війна в Україні триватиме десятки років і завершиться за «корейським сценарієм»

Александар Вучич. Фото RSpectr
Александар Вучич. Фото RSpectr

Президент Сербії Александар Вучич вважає, що мир у російсько-українській війні нібито настане на основі досягнутих кордонів за «корейським сценарієм». Однак активні бойові дії триватимуть ще 10 років.

На думку сербського лідера, війна завершиться за «корейським сценарієм», коли після припинення активних бойових дій конфлікт не матиме остаточного вирішення впродовж багатьох років.

«Врешті-решт мир настане, інші це вже згадували, але я кажу про це вперше. Саме тому боротьба буде за кожне село і кожне місто без жодних рішень, і вона ставатиме все запеклішою і все сильнішою. Буде досягнуто „корейського сценарію“, і потім це триватиме 10, 20, 30, 50 років без остаточного вирішення. Так само як колись була поділена Північна і Південна Корея — колись єдина країна», заявив Вучич.

Сербський президент застеріг від недооцінювання російської армії, як це вже сталося з недооцінкою російської економіки, яка нібито зуміла вистояти в умовах санкцій.

«Миру бути не може, тому що зараз вони (росіяни — ред.) нищать, вони мають психологічну перевагу на українському полі бою», — вважає він.

Окрім того, за словами Вучича, у США Україна — це нібито «не головна тема», насамперед американське населення схвильоване «міграцією, економічними проблемами, здоров’ям».

«Трамп орієнтований на бізнес, і він шукатиме рішення. Хто б не переміг на виборах у США, він не буде так підтримувати Київ, як раніше», — припустив Вучич, згадавши кандидата у президенти США Дональда Трампа.

«Корейський сценарій» — це порівняння із ситуацією на Корейському півострові, де після Корейської війни 1950−1953 років сторони уклали договір про перемир’я, який згодом призвів до встановлення Корейської демілітаризованої зони.

Вона фактично встановила кордон і відокремила КНДР від Південної Кореї.

У контексті України, цей сценарій передбачає припинення активних бойових дій, але без остаточного політичного вирішення війни.

Схожі новини