Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мали піти на потреби ЗСУ: у Полтаві керівник БФ продав понад 230 авто

  • 26.09.2024, 15:45
  • 242

У Полтаві поліція затримала керівника благодійної організації, який завіз понад 230 автомобілів як гуманітарну допомогу для потреб Збройних сил України і заробив на їх продажі понад 35 млн грн

Фото: Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України
Фото: Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

За даними слідства, налагодив схему завезення транспортних засобів як гуманітарної допомоги керівник благодійного фонду. Попри заборону продажу гумдопомоги, яку він повинен був безоплатно передати ЗСУ, ділок організував продаж автомобілів цивільним особам та військовим за готівку.

Для цього затриманий залучив кількох осіб, які підшукували покупців, готували авто до продажу та юридично оформлювали документи, пов’язані з продажем. Аби приховати злочинну діяльність, один із учасників оборудки за вказівкою керівника благодійного фонду відправляв до профільного міністерства підроблені звіти.

Поліцейські у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України затримали керівника фонду під час реалізації ним чергового автомобіля, який був завезений на територію України як гуманітарна допомога.

За наявними даними, за такою схемою фігуранти реалізували понад 230 автомобілів, що були ввезені для потреб ЗСУ чи інших військових формувань в умовах воєнного стану на суму понад 35 млн грн.

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури керівнику благодійного фонду оголосили підозру за ч. 3 ст. 201−2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.

Схожі новини