Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Комік Антон Стенюк після критики перепросив за жарт про «вбивство мусульман»

  • 26.09.2024, 13:50
  • 218

Український стендап-комік Антон Стенюк публічно перепросив за свій жарт про «вбивство мусульман», який спричинив хвилю критики та звернення омбудсмена до поліції

Антон Стенюк. Фото. РІСУ
Антон Стенюк. Фото. РІСУ

Своє вибачення комік опублікував в Instagram.

«Один із моїх жартів був недоречним і неприпустимим, і я глибоко шкодую, що міг образити багатьох людей, зокрема представників мусульманської спільноти. Я не мав на меті когось принизити або ображати за релігійною ознакою», — сказав Стенюк.

Він повідомив, що вже видалив відео, де звучить цей жарт, із соціальних мереж і відповідну частину із виступу, який опубліковано на Youtube.

«Я усвідомлюю відповідальність за свої слова та обіцяю надалі бути більш чутливим у своїй роботі. Сподіваюся на ваше розуміння та милосердя», — звернувся комік.

Про що мова?

Під час сольного концерту, який відбувся ще в березні цього року, Стенюк назвав російсько-українську війну «нонсенсом», оскільки «не знає, як так сталося, що одні православні вбивають інших православних, коли у світі так багато мусульман».

На цей фрагмент з виступу Стенюка звернув увагу голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров:

«Не намагайтеся мене переконати, що я нібито не вловив змісту цього „жарту“, якого насправді тут немає. (…) Шкода, що вказувати на цього негідника, який дозволяє собі цинічно ображати своїх співгромадян, доводиться мені, громадянинові України, який сповідує іслам».

У коментарях до допису Чубарова омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що вже скерував лист до поліції з проханням перевірити відео та відкрити провадження за статтею про розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, образу почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями.

Наразі у відео виступу Стенюка на YouTube-каналі «Підпільний Стендап» цього жарту немає. За вказаними таймкодами показно інший жарт.

Схожі новини