Передплата 2024 «Добра кухня»

Розвідники FPV-дронами знищили російську гаубицю

  • 25.09.2024, 11:45
  • 183

Бійці Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили двома далекобійними FPV-дронами російську самохідну артилерійську установку «Мста-С»

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це повідомляє ГУР.

«Бійці підрозділу „Крила“ департаменту активних дій ГУР МО України знищили російську самохідну артилерійську установку „Мста-С“. Для спалення ворожої гаубиці розвідники майстерно застосували два далекобійні FPV-дрони», — ідеться у повідомленні.

2С19 «Мста-С» — радянська і російська 152-мм дивізійна самохідна гаубиця. Розроблена на Уральському заводі транспортного машинобудування.

САУ 2С19 призначена для знищення тактичних ядерних засобів, артилерійських і мінометних батарей, танків та іншої броньованої техніки, протитанкових засобів, живої сили, засобів ППО і ПРО, пунктів управління, а також для руйнування польових фортифікаційних споруд та перешкоджання маневрам резервів противника в глибині його оборони.

Може вести вогонь по спостережуваних і неспостережуваних цілях із закритих позицій і прямим наведенням, включаючи роботу в гірських умовах.

2С19 «Мста-С» була прийнята на озброєння артилерійських полків мотострілецьких і танкових дивізій Радянської армії в 1989 році.

Схожі новини