Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Львівщині викрили посадовця, якого підозрюють у забрудненні земель побутовими відходами

  • 24.09.2024, 16:15
  • 279

Відомо, що начальник дільниці одного з комунальних підприємств у Яворівському районі через неналежне виконання своїх посадових обов’язків допустив вивезення та скидання твердих побутових відходів поза межами спеціально виділеної для цього території, що призвело до забруднення суміжних земельних ділянок

Фото умовне із сайту Pexels
Фото умовне із сайту Pexels

Відтак у ґрунтах виявили перевищення вмісту сульфатів, цинку, марганцю, кадмію, кобальту, хрому, фосфору, амонію та заліза. Сума загальних збитків — 480 тисяч гривень.

Зловмисника викрили слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області, за процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Львівської обласної прокуратури.

Службовцю повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.239 (Забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України та ч.2 ст.367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей — позбавлення волі до п’яти років з позбавленням права мати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування триває.

Схожі новини