Передплата 2025 «Добра кухня»

Ще півтора мільйона гривень

Не буває у Трускавці сесійних засідань, на якому депутати не голосували б за надання різних форм допомоги ЗСУ

Не стало винятком і це зібрання обранців ОТГ. Близько трьох годин тривало обговорення внесених до порядку денного питань. Депутати дружно проголосували за затвердження цільових напрямів підтримки різних військових частин, з якими комунікує Трускавецька ОТГ. Контакти відбуваються не лише на рівні військових командирів. Постійний зв’язок налагоджено з мобілізованими з території ОТГ воїнами-захисниками. Це дозволяє завжди бути в курсі подій, вчасно реагувати на прохання захисників-краян. Як було наголошено на сесії, повсякчасна підтримка воїнів — одне із найважливіших, найпріоритетніших завдань громади. Допомога рідному війську надається і надаватиметься стільки, скільки потрібно.

Як і очікувалось, головним «траншем» теперішньої допомоги ЗСУ стала фінансова підтримка Дрогобицької 125-ої бригади територіальної оборони. Для потреб даного військового формування, як інформує пресслужба Трускавецької міськради, виділено 1 млн грн. Дві неназвані військові частини отримають з бюджету ОТГ відповідно 300 тис. грн та 180 тис. грн. Прийнято також рішення про збільшення фінансування Цільової програми, кращої координації організаційних зусиль під час призову громадян як на строкову військову службу, так і на військову службу за контрактом та участь військовозобов'язаних у навчальних (спеціальних) зборах на 2022−2024 рр. Загальна сума допомоги ЗСУ, за яку проголосували на теперішній сесії трускавецькі депутати, становить 1 млн 530 тис. грн.

Але це, звісно ж, не все, що сьогодні робиться у місті «Нафтусі» для вирішення як питань суто військового призначення, так і болючих проблем, які стали наслідком агресії росії проти України. Про подробиці у своєму виступі на сесії розповів міський голова Трускавця Андрій Кульчинський. За кошти ОТГ фінансується встановлення пам’ятників полеглим героям: в обласному бюджеті, звідки повинні виділятися ці гроші, утворився дефіцит.

У громаді надано пільги учасникам бойових дій щодо сплати податків на землю та нерухоме майно. Харчування, оздоровлення та дозвілля дітей учасників бойових дій також коштом громади здійснюється. Багато що робиться у місті «Нафтусі» для того, щоб полегшити життя тим, хто найбільше постраждав від сьогоднішньої жахливої війни. Головне — не забувати, не збайдужіти до болю тих, кого найбільше обпекла війна.