Передплата 2024 «Добра кухня»

Ізраїль заявив про підготовку операції у Лівані, — джерело

  • 19.09.2024, 09:15
  • 234

Ізраїльські чиновники повідомили США про підготовку операції у Лівані, але не надали жодних подробиць

Ситуація у Лівані. Фото Reuters
Ситуація у Лівані. Фото Reuters

За даними джерел, операцію обговорювали, зокрема, під час телефонної розмови між міністром оборони США Ллойдом Остіном і його ізраїльським колегою Йоавом Галантом 17 вересня.

Те, що не було надано жодних подробиць про операцію, означало, що американські чиновники нічого не знали, поки через деякий час не зʼявилися повідомлення про сотні пейджерів, які вибухнули.

Вибухи сталися у вівторок, коли держсекретар США Ентоні Блінкен летів з Вашингтону до Каїру. Джерело зазначає, що це не перший випадок, коли Ізраїль вдається до «провокаційних дій» приблизно у той самий час, коли Блінкен перебуває з візитом на Близькому Сході. Та саме ця акція спричинила занепокоєння щодо регіональної ескалації, якої США вже давно намагаються уникнути. Блінкен заявив, що США «не знали про ці інциденти і не були причетні до них».

США передали Ірану по секретному каналу, що вони не причетні до нападу і що Ірану не слід наважуватися на ескалацію.

Галант і Остін говорили вдруге після того, як стало відомо, що тисячі членів «Хезболли» були поранені у результаті вибуху пейджерів, але джерела відмовилися надавати подробиці їхньої розмови.


Джерело: CNN

Схожі новини