Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Магнітні бурі у третій декаді вересня 2024 року

За прогнозами учених-астрологів, у цей період слід очікувати геомагнітних гойдалок: дні зі слабким рівнем геомагнітної напруженості чергуватимуться із днями, в яких ця напруженість буде помірною, а також із сильними геомагнітними збуреннями та штормовими подіями на Сонці

Слабкий рівень геомагнітної напруженості прогнозують 21, 25, 28 та 29 вересня. Під час них особи із підвищеною чутливістю до впливу магнітосфери можуть потерпати від підвищеної дратівливості та порушення емоційної рівноваги, розладів травлення, включаючи нудоту та блю­вання, підвищеної чутливості до погодних змін, погіршення функцій імунної системи.

Помірний рівень геомагнітної напруже­ності, як передбачають учені, слід очікувати 20, 22, 24, 26 і 30 вересня. У ці дні особи, чутли­ві до впливу магнітосфери, можуть відчувати погіршення настрою, зниження самооцінки та впевненості, запаморочення і почуття нестабіль­ності, погіршення зору та слуху, серцево-судин­ні симптоми, зокрема підвищене серцебиття та зміну артеріального тиску, посилення больових відчуттів у людей з хронічними захворюваннями.

Сильного геомагнітного збурення, за пе­редбаченнями учених, слід очікувати 19 верес­ня. У цей день особи, чутливі до впливу магні­тосфери, можуть відчувати втрати рівноваги та координації, утруднення зосередженості та прийняття рішень, підвищену втомлюваність.

Штормові події на Сонці учені очікують 23 вересня. Відтак у цей день особи із підви­щеною чутливістю до впливу магнітосфери мо­жуть потерпати від апатії та депресивного стану.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних коливань, більше гуляйте, пийте достатньо води та відмовтеся від шкід­ливої їжі, намагайтеся не перевтомлюватися та уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте нездужання — звертайтеся до лікаря.

P. S. Слід мати на увазі, що попередні про­гнози не є стовідсотково достовірними. Оскіль­ки передбачення наслідків розвитку бурхливих процесів на Сонці із Землі - дуже складний процес, який не гарантує абсолютного резуль­тату. Адже «метаболізм» всесвітнього Світила — непередбачуваний. А тому спророкувати якісь раптові спалахи на ньому, їхню силу і наслідки впливу на нашу планету — завчасно неможливо. Саме тому у прогнози, які подають ЗМІ (у тому числі і ми) в періодах, на які покладаються учені, космічна погода може вносити свої корективи (особливо у бік загострення). Найчіткіше про зміни геомагнітного поля Землі і вплив його на людей вони можуть повідомляти за 2−3 дні до «прибуття» на нашу планету.

Схожі новини