Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна повернула з ТОТ ще 10 дітей

  • 17.09.2024, 18:30
  • 148

З тимчасово окупованих територій Херсонської області на вільну землю України вдалося повернути ще 10 дітей. Найменшій дитині — всього 3 роки, найстаршій — 16

Фото: умовне, Суспільне
Фото: умовне, Суспільне

Про це повідомив голова громадської організації Save Ukraine Микола Кулеба.

Так, з окупації повернули сімох хлопчиків і трьох дівчаток.

Як розповів Кулеба, одній із сімей росіяни погрожували, що заберуть їхніх 5 дітей. Все через те, що діти не ходили до російської школи. Для цього батьків викликали у відділок поліції.

Одного разу росіяни прийшли до них додому і забрали українські паспорти батька і старшого брата. Після погроз родині довелося оформити російські документи, щоб мати можливість виїхати з окупації.

Також вдалось повернути двох братів 6 і 8 років, які 2,5 роки не бачилися зі своєю мамою. Незадовго до початку повномасштабної війни їхня вагітна мама поїхала народжувати доньку у пологовий будинок. Сини мали цей час побути з бабусею і дідусем в селі. Та події 24 лютого 2022 року розлучили надовго родину.

Складність порятунку цих дітей була в тому, що їхній тато служить у Збройних Силах України, і ці діти перебували у розшуку рф.

Наймолодшій врятованій дитині цього разу дитині лише 3 роки.

«Дівчинка майже не памʼятає мирне життя. Під час гучних вибухів вона дуже боялася і плакала, і мама, щоб заспокоїти дочку, говорила їй, що це грім», — повідомив голова громадської організації Save Ukraine.

За його словами, мама довго вмовляла чоловіка виїхати з окупації, і врешті вирішила поїхати сама з донькою, щоб дати можливість доньці мати повноцінне дитинство.

Поверненням дітей займалась команда організації Save Ukraine.

Схожі новини