Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Бюджет в умовах воєнного стану — це питання війни і миру»

  • 17.09.2024, 14:27
  • 158

Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав при ухваленні Держбюджету скоротити всі нецільові витрати, а кошти спрямувати на забезпечення Сил оборони. На думку Порошенка, у такому вигляді, як пропонує уряд, бюджет приймати не можна

«Що таке бюджет? Бюджет — це стратегія розвитку держави, реалізація та імплементація програми дій уряду, обрахована в цифрах. Що ви збираєтеся розвивати, коли уряд вже декілька років не подає до органу, якому він підконтрольний і підзвітний, програму дій. Куди воно рухається?», — зауважив Порошенко.

«У позиціях поточного року уряд обдурив парламент і не врахував 500 мільярдів гривень, якими ми маємо фінансувати оборону держави. Бо вони думали, що війна закінчиться в серпні», — обурився п’ятий президент.

«Армія — це пріоритет. Безумовно, представники депутатів мали б бути на засіданні Ради нацбезпеки і оборони з затвердження військової частини державного бюджету. Хто з вас щось про це чув?», — запитав Петро Порошенко.

«Безумовно, наші партнери є для нас пріоритетом. Президент Байден має першим почути від української влади плани перемоги і плани миру. А парламент? А народ? А він коли заслужить право знати, в який спосіб ми будемо забезпечувати перемогу і мир? Суспільство заслужило на дорослу і чесну розмову замість „знеболювального канабісу“ телемарафону», — переконаний Порошенко.

«Уявіть собі, що Данія фінансує 18 САУ „Богдана“, а Україна фінансує телемарафон, причому фінансує за рахунок коштів, які вона видирає в солдат, які недоотримують премії, недоотримують FPV-дрони. Лише вчора я завіз 80 нічних Мавіків, а за попередній місяць вся держава спромоглася на 50. Це є неприйнятним. Ми маємо повернути цей бюджет і розглядати бюджет оборони та перемоги», — наголосив Петро Порошенко.

Схожі новини