Передплата 2024 ВЗ

Від початку війни викрили понад 50 агентів, які закликали до держперевороту в Україні

  • 17.09.2024, 12:30
  • 185

Служба безпеки України й Національна поліція з початку повномасштабного вторгнення росії затримали понад 50 агентів російських спецслужб, які, видаючи себе за громадських активістів, закликали до державного перевороту в Україні

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

З метою розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні російські агенти створили десятки неформальних обʼєднань і рухів. Вони позиціювали себе як прибічники «народовладдя».

Зловмисники публічно закликали до насильницького захоплення державної влади в Україні, щоб підтримати збройну агресію рф зсередини країни.

Понад 30 із них повідомили про підозру у злочинах проти національної безпеки.

Ще 14 фігурантів отримали реальні терміни ув’язнення і відбувають покарання.

Так, у Дніпропетровській області правоохоронці нейтралізували підривну діяльність керівника прокремлівського осередку і восьми його спільників.

Під час підпільних з'їздів учасники «громадської організації» закликали до державного перевороту в Києві й дискредитували Сили оборони.

У Запоріжжі викрили п’ятьох блогерів фейкового «народовладдя», які на замовлення росіян поширювали дезінформацію про діяльність співробітників територіальних центрів комплектування.

Для проведення інформаційних диверсій фігуранти використовували Телеграм- і Ютуб-канали, через які робили масові вкиди щодо українських військовослужбовців.

У Хмельницькому засудили двох поплічників рф, які організовували відеоконференції з російськими пропагандистами та ідеологами рашизму.

Під час таких онлайн-мостів вони закликали до захоплення влади у Києві з подальшим приєднанням України до складу рф.

У Львівській області викрили двох прибічників кремлівського режиму, які публічно вихваляли очільника рф Володимира путіна і російські збройні угруповання.

Схожі новини