Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Жителі Суджі просять путіна та Зеленського відкрити коридор для цивільних

  • 14.09.2024, 17:30
  • 312

Родичі жителів міста Суджа, що у Курській області рф, звернулися до лідерів рф та України — володимира путіна та Володимира Зеленського, омбудсменів обох держав — Тетяни Москалькової та Дмитра Лубінця, а також до Міжнародного Червоного хреста з проханням зробити зелений коридор для цивільних

Фото: Мілітарний
Фото: Мілітарний

Лист опублікувала російська «Новая газета».

У зверненні вказано, що нині в Суджі залишаються 698 цивільних, а 11 серпня російські війська нібито почали наступ на місто. Автори листа пишуть: «Якщо ЗСУ вирішать оборонятися в місті, шанси вижити в цивільних мінімальні».

У листі також покликаються на статті 28 та 49 Женевської конвенції, які забороняють використовувати цивільне населення як «живий щит», а також на статтю 16, яка вказує, що хворі люди та люди з інвалідністю мають користуватися особливим захистом.

«Ми, родичі людей, які опинилися на території бойових дій, просимо вас сприяти якнайшвидшій організації гуманітарного коридору для вивезення мирного населення. Ми просимо офіційних осіб російської федерації та України почати переговори про евакуацію», — йдеться в листі.

«Новая газета» також пише, що жителі Суджі, які залишилися в місті, щоденно потерпають від обстрілів за допомогою артилерії та авіабомб, а місцеві вказують, що не очікували того, що російська влада покине їх на поталу долі.

Схожі новини