Передплата 2024 «Добра кухня»

Вже цього місяця Зеленський зустрінеться з Байденом

  • 14.09.2024, 16:45
  • 277

Президент Володимир Зеленський зустрінеться зі своїм американським колегою Джо Байденом у вересні. Вони мають обговорити план перемоги України на війні

Володимир Зеленський та Джо Байден. Фото: Укрінформ
Володимир Зеленський та Джо Байден. Фото: Укрінформ

Про це глава держави розповів на зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

«Я представлю йому [Байдену] план перемоги. Систему взаємопов'язаних рішень, завдяки яким Україна отримає достатню силу — достатню, щоб поставити цю війну на курс до миру», — заявив Зеленський.

Як зауважив президент, для завершення війни Україна потребувала сильних позицій, як на полі бою, так і в дипломатії — із цим можуть допомогти Сполучені Штати.

«Пакет перемоги» від України, який побачить Байден, може прокласти шлях до надійного миру — до повної реалізації «формули миру», пояснив президент.

«Цей план — про Україну, про наших вояків. Там небагато пунктів і, як на мене, це добре. Кожен пункт залежатиме від рішення Байдена», — наголосив Зеленський у розмові з американським журналістом Фарідом Закарією.

Хоча глава держави й не може дати 100% гарантії, що це зупинить путіна, він пообіцяв: такий план «точно зробить Україну сильнішою». А втім, Зеленський не розкрив деталей плану.

Схожі новини