Передплата 2024 ВЗ

Команда Гарріс почала розміщувати рекламу з підтримкою України — Politico

  • 13.09.2024, 14:45
  • 165

У штатах, де триває найгостріша боротьба за голоси на президентських виборах США, запустили нову рекламну кампанію на підтримку позиції віцепрезидентки Камали Гарріс щодо України та з критикою підходу експрезидента Дональда Трампа щодо росії

Камала Гарріс. Фото: 24 канал
Камала Гарріс. Фото: 24 канал

Про це повідомляє Politico.

Очікується, що кампанія, якою керує Демократичний відділ американського комітету super PAC (America's Future Majority Fund super PAC), включатиме рекламу в трьох штатах, які «сумніваються» — Пенсильванії, Мічигані та Вісконсині, де проживає значна кількість населення, що має коріння з Польщі, України, Литви та інших країн Східної Європи.

Під час президентських дебатів у вівторок Гарріс звернулася безпосередньо до 800 000 польських американців у Пенсильванії, стверджуючи, що Польща буде наступною ціллю росії після України.

«Якби Дональд Трамп був президентом, путін сидів би зараз у Києві», — заявила Гарріс.

Видання зазначає, що понад 700 000 людей у Пенсильванії, або близько 5% населення штату, є американцями польського походження, а близько 122 000 — американцями українського походження. У Мічигані проживає близько 900 000 польських американців і 40 000 американців українського походження, а у Вісконсині - близько 480 000 польських американців.

У 2020 році Байден переміг Трампа в Пенсильванії на 80 000 голосів, Мічигані - на 154 000 голосів і Вісконсині - на 20 000 голосів.

Ця реклама представляє новий підхід демократів у штатах, де найбільше вагаються, і де проживають громади, для яких війна в Україні має більш особистий відгук, і намагаються переконати їх у тому, що в разі перемоги Трамп покине Україну і союзників НАТО, пише видання.

Під час дебатів у вівторок Трамп двічі відмовився відповісти, чи хоче він, щоб Україна перемогла у війні. Він сказав, що в разі обрання буде вести переговори як з росією, так і з Україною щодо мирного врегулювання, і наполягав на тому, що Байден провалив спроби запобігти війні.

Схожі новини