Передплата 2024 ВЗ

ДБР повідомило про підозру екснардепу-регіоналу

  • 13.09.2024, 17:15
  • 164

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру народному депутату кількох скликань в ухиленні від сплати податків на понад 71,4 млн грн

Фото: Офіс генпрокурора
Фото: Офіс генпрокурора

Про це повідомила пресслужба бюро.

«Він протягом 2011 — 2018 років отримав дохід за кордоном на загальну суму у понад 387 млн грн. Депутат не сплатив з цих грошей податок на доходи фізичних осіб та військовий збір на загальну суму 71,4 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що народному депутату I, III-VII скликань, у минулому — заступнику голови фракції Партії регіонів та очільнику КМДА — інкримінують ухилення від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 ККУ).

Йому загрожує покарання — до трьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За даними ЗМІ, може йтися про Володимира Макеєнка.

Як повідомлялося, у серпні минулого року ДБР спільно з СБУ проводили обшуки за місцями проживання та роботи колишнього народного депутата України, ексзаступника голови фракції забороненої Партії регіонів в парламенті Макеєнка.

Правоохоронці перевіряли його на причетність до легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму понад пів мільярда гривень.

Також щодо екснардепа була розпочата перевірка щодо ухилення від сплати податків протягом 2011−2014 років.

Схожі новини