Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові судитимуть вісьмох бойовиків, які воювали в окупаційних військах рф

  • 10.09.2024, 15:30
  • 185

У Львові судитимуть вісьмох бойовиків, які воювали в окупаційних військах рф

Фото: УНІАН
Фото: УНІАН

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура.

Слідством встановлено, що мешканці Донецької та Луганської областей під час повномасштабного вторгнення рф в Україну добровільно перейшли на бік ворога. Вони вступили на службу до незаконних збройних формувань «народної міліції» терористичних організацій «днр» та «лнр».

Чоловіки отримали зброю та амуніцію, пройшли військову підготовку, опанували тактику ведення бою, здійснення штурму, наступу, відступу.

В подальшому вони виконували бойові завдання у підрозділах збройних сил рф проти України як безпосередньо, так і шляхом надання наказів підпорядкованим військовослужбовцям. Зокрема, на посадах заступника начальника штабу батальйону, командира протитанкового відділення — гранатометника протитанкового взводу, снайпера, радіотелеграфіста, стрільця-гранатометника, гранатометника, стрільця та рядового кулеметного відділення.

Також обвинувачені забезпечували безпеку місць перебування армії країни-окупанта, караулили, охороняли склади боєприпасів, здійснювали їх завантаження та розвантаження. Окрім цього, відповідали за пропускний режим на блокпостах, оглядали автомобілі та документи цивільних громадян.

Чоловіки воювали в населених пунктах Донецької, Херсонської, Харківської та Запорізької областей.

Їм інкриміновано державну зраду, участь у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258−3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Схожі новини