Передплата 2024 ВЗ

Ракетна атака на Львів: що відомо

  • 04.09.2024, 07:01
  • 2 111

4 вересня 2024 року росія завдала ракетних ударів по Львову. Відомо про загоряння житлових будинків у районі головного вокзалу

Наслідки ракетної атаки на Львів. Фото з соціальних мереж Андрія Садового
Наслідки ракетної атаки на Львів. Фото з соціальних мереж Андрія Садового

За інформацією мера міста Андрія Садового є загоряння житлових будинків в районі головного вокзалу.

Дві школи сьогодні навчання не розпочнуть: учні Арніки та 17 залишаються вдома. Багато вибитих вікон в районі вулиць Коновальця, Братів Міхновських, Мельника", — написав Садовий.

Станом на 06:45 відомо про 6 постраждалих внаслідок атаки на Львів. Серед них — 10-річний хлопчик. Медики надають необхідну допомогу.

Фото: Андрій Садовий
Фото: Андрій Садовий

Оновлено 07:10

Міська влада повідомляє про тимчасове перекриття вулиць.

«Буде обмежений рух на Скнилівському мості та на вулиці Коновальця. Трамвай № 2 курсуватиме поки на вокзал. Автобуси 52,92,21,84 курсують по зміненому маршруту — по вул. Збиральній», — повідомив мер міста Львова Андрій Садовий.

Оновлено 07:12

Місто повідомляє про 17 постраждалих внаслідок ворожого обстрілу. Двоє дітей 10 та 15 років, 15 дорослих госпіталізовано в лікарні міста. У 5 пацієнтів важкий стан.

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Оновлено 07:28

За попередньою інформацією, яку оприлюднив голова Львівської ОВА Максим Козицький, внаслідок ворожої атаки на Львів постраждало 19 людей, двоє загиблих: жінка та чоловік. Загиблій 50 років, працювала медсестрою-акушеркою у 5-й поліклініці міста Львова. Інформацію про загиблого чоловіка міська влада уточнює.

Оновлено 07:43

Кількість постраждалих внаслідок нічної атаки по Львову зросла до 23. Серед потерпілих — пʼятеро дітей.

«Те, що відомо станом на зараз: одна 15-річна дитина перебуває у стані середньої важкості, четверо — мають легкі ушкодження», — написав голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Оновлено 08:02

«На жаль, маємо третю загиблу людину внаслідок нічної атаки по Львову. Попередньо це 14-річна дівчинка. Кількість постраждалих зросла до 25», — повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Оновлено 08:11

У Львові понад 35 людей отримують медичну допомогу через атаку по місту, повідомив мер Андрій Садовий. Декілька з них у важкому стані. Понад 50 будинків у Львові пошкоджено. Із 6 будинків відселять людей. Уражено два медзаклади.

Оновлено 08:30

Як розповів очільник управління освіти Львова Андрій Закалюк, у місті пошкоджені три школи і Центр творчості. Вибиті сотні вікон, дверей, побиті дахи.

Оновлено 08:45

Стало відомо про четвертого загиблого унаслідок атаки рф по Львову.

Кількість постраждалих зросла до 38.

Оновлено 8:55

Очільник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив про пʼяту загиблу. Це 9-річна дівчинка.

Оновлено 9:05

Уже відомо про сімох загиблих унаслідок атаки по Львову. Троє із них — діти.

Оновлено 9:35

За даними очільника Львівської ОВА Максима Козицького, унаслідок нічної атаки по Львову на вулиці Коновальця постраждав обласний Центр спортивної медицини і реабілітації.

Пошкоджена його історична будівля. Вибиті понад 70 вікон. Від ударної хвилі повиносило рами. У шести кабінетах впала стеля. Відірвані батареї. Понищені компʼютери та медична апаратура.

Охоронець і працівники Центру живі та здорові.

Центр розташований у віллі Юзефи Франц, яка датується 1893 роком, і є памʼяткою архітектури місцевого значення.

Оновлено 9:40

Після обстрілу Львова до лікарень госпіталізували 45 постраждалих. Відомо, що 11 із них у критичному стані.

«У 6 операційних рятують життя критичних пацієнтів. Характер травм — вибухові уламкові поранення тулуба, органів грудної клітки, кінцівок та обличчя. Також поранення внутрішніх органів, травми легень та судин», — повідомили у ТМО.

Оновлено 9:50

За даними мера Львова Андрія Садового, щонайменше сім пам’яток архітектури місцевого значення пошкоджені через нічну атаку по місту. Зокрема, на вулицях Коновальця та Кокорудза.

Усі будинки розташовані в історичному ареалі та буферній зоні ЮНЕСКО, а також перебувають у державному реєстрі нерухомих пам’яток України.

СБУ розпочала кримінальне провадження за фактом масованого ракетного обстрілу Львова. Правоохоронці здійснюють комплекс слідчо-оперативних заходів для збору доказової бази щодо воєнних злочинів росії.

Оновлено 10:55

Наразі у трьох медзакладах Львова перебувають 47 людей, які постраждали через нічну атаку ворога. Серед пацієнтів — семеро дітей. Усі вони мають травми середньої важкості. Серед дорослих — щонайменше 7 перебувають у важкому стані. Медики борються за їхні життя.

Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Оновлено 11:30

Кількість постраждалих у Львові зросла до 47. До ліквідації наслідків залучили понад 140 рятувальників і 33 одиниці спецтехніки. Роботи тривають.

Оновлено 13:00

У Львові завершили аварійно-рятувальні роботи з ліквідації наслідків російського обстрілу.

Надзвичайники врятували 12 людей. Семеро людей загинули — за уточненими даними, серед них дві дитини 7 і 14 років. Постраждали 53 людини.

До ліквідації наслідків залучили понад 150 рятувальників та 38 одиниць спецтехніки.

Оновлено 14:25

Андрій Садовий опублікував список загиблих у Львові внаслідок російської атаки:
Базилевич Емілія — 7 років
Базилевич Дарина — 18 років
Базилевич Ярина — 21 рік
Базилевич Євгенія — 43 роки
Демидова Ірина — 52 роки
Погорецький Олександр — 54 роки
Арабський Юрій — 55 років

Про порядок похоронів і прощання із загиблими у Львівській міській раді повідомлять згодом.

Оновлюється…

Схожі новини