Передплата 2024 ВЗ

Магнітні бурі на 9−15 вересня 2024 року

За попередніми прогнозами учених, цього тижня космічна погода очікується доволі різноманітною. Складається враження, що вона намагатиметься продемонструвати нам увесь спектр своєї багатогранності - від штормів на Всесвітньому світилі до днів зі слабким рівнем напруженості

Розпочнеться тиждень, як передбачають астрофізи­ки, зі штормової події на Сонці. Відтак у цей день особи із підвищеною чутливістю до впливу магнітосфери мо­жуть потерпати від погіршення зору та слуху, утруднен­ня мови та мислення.

Услід за ним, 10 вересня, очікується день із силь­ним геомагнітним збуренням, який, за передбачен­нями учених, у осіб чутливих до впливу магнітосфери, може спровокувати запаморочення та нудоту, пору­шення балансу та координації. Помірного рівня гео­магнітної напруженості, як передбачають учені, слід очікувати 12, 15 вересня. У ці дні особи, чутливі до впливу магнітосфери, можуть відчувати безсоння та не­приємні сновидіння, підвищену чутливість до електро­магнітних випромінювань, стомлюваність та слабкість, зниження імунітету. Дні зі слабким рівнем геомагніт­ної напруженості прогнозують на 11, 13, 14 вересня. Під час них особи із підвищеною чутливістю до впливу магнітосфери можуть потерпати від підвищеної дратів­ливості та агресивності, зниження самооцінки та впев­неності, головного болю та запаморочення, підвищеної чутливості до змін атмосферного тиску, посилення хро­нічних захворювань, зниження працездатності.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних перепадів, більше гуляйте на свіжому по­вітрі, вживайте достатньо води, відмовтеся від шкідли­вої їжі та напоїв, намагайтеся не перевтомлюватися й уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуває­те посилене нездужання — звертайтеся до лікаря.

P. S. Це — попередній прогноз. Він не стовідсотко­во достовірний. Адже спророкувати раптові спалахи на всесвітньому Світилі, їхню силу і наслідки впливу на нашу планету завчасно неможливо. Найчіткіше про зміни геомагнітного поля Землі і їхній вплив на людей науковці можуть повідомляти за 2−3 дні до їх настання.

Схожі новини