Передплата 2024 «Добра кухня»

Полька подала перший приватний запит Зеленському про ексгумацію її 18 родичів, убитих під час Волинської трагедії

  • 02.09.2024, 18:15
  • 170

Громадянка Польщі Кароліна Романовська подала перший приватний запит від Польщі на імʼя Президента України щодо ексгумації жертв Волинської трагедії в Україні

Фото: Onet
Фото: Onet

Про це вона повідомила у коментарі Onet.

За її словами, якщо дозвіл нададуть, то ексгумують не тільки тіла вбитих поляків, а й українців, які також загинули під час Волинської трагедії.

Романовська каже, що польський уряд і польський Інститут національної пам’яті вже робили такі запити, однак отримували відмову.

«Наскільки мені відомо, це одна з перших таких заяв, поданих приватною особою. […] Чи отримаємо ми цього разу дозвіл від президента Зеленського чи [керівника Офісу президента] Андрія Єрмака? Побачимо», — розповіла вона.

На її думку, росія «експлуатує тему Волині», однак блокувати ексгумації, що, за її словами, робить українська влада, «просто недоречно».

«У нашому суспільстві створені певні очікування. Оскільки ми звертаємося до українців у такий час, як війна, ми також хотіли б, щоб українці нарешті побачили наш біль. І зрозуміли бажання гідно поховати близьких», — додала Романовська.

В селі Угли вбили 18 людей із її родини, каже жінка, тому розблокувати питання ексгумацій, за її словами, — її «особиста місія». Вона пояснює, що родичі загиблих хочуть «гідно попрощатися» з ними й бути впевненими, «що вони не лежать десь у полі».


Джерело: Onet

Схожі новини