Передплата 2024 ВЗ

В Україні запрацював «національний кешбек»

  • 02.09.2024, 19:15
  • 173

В Україні 2 вересня 2024 року офіційно стартує програма «Національний кешбек», яка дасть змогу громадянам повертати 10% від вартості покупок вітчизняних товарів

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Це передбачено урядовим рішенням.

Сьогодні, 2 вересня, в Україні стартує програма «Національний кешбек», яка дозволить українцям отримувати 10% компенсації за купівлю українських товарів через додаток Дія.

За умовами програми, кожен покупець може отримати компенсацію від 2 до 3000 гривень на місяць на власний соціальний рахунок. Кешбек нараховуватиметься лише на безготівкові покупки, які відображатимуться у фіскальному чеку.

Для участі в програмі споживачам необхідно виконати наступні кроки:

  1. У банках, де вже є відкриті рахунки (наприклад, ПриватБанк або Ощадбанк), надати дозвіл на передачу даних про транзакції з обраних карток при купівлі товарів у магазинах-учасниках програми. Це можна зробити як у банківському застосунку, так і безпосередньо в банку.
  2. В одному з банків-учасників програми оформити спеціальну картку для отримання кешбеку. Можна вибрати віртуальну картку, оформивши її у банківському мобільному застосунку, або фізичну, звернувшись безпосередньо до банку.
  3. Оновити мобільний застосунок Дія до найновішої версії та обрати послугу «Національний кешбек». У застосунку вказати спеціальну картку, на яку щомісячно зараховуватиметься кешбек.
  4. Здійснювати покупки товарів від українських виробників-учасників програми в магазинах-учасниках, розраховуючись зареєстрованою банківською карткою.

Наразі до програми долучилося понад 300 виробників, більш як 20 тис. торгових точок, які разом пропонують понад 37 тис. товарів. Серед найбільших торгових мереж-учасників: «АТБ», «Сільпо», «Новус», «Варус» і «Ашан».

Кошти кешбеку можна буде використати для оплати комунальних послуг, медичних послуг, спортивних занять, квитків у кіно чи театр, рахунків у ресторанах, транспортних послуг, мобільного зв’язку або спрямувати на підтримку ЗСУ.

Схожі новини