Передплата 2024 «Добрий господар»

FPV-дрони і техніка для бригад під Вовчанськом

  • 22.08.2024, 21:40
  • 272

Петро Порошенко під час поїздки на східний фронт передав партію FPV-дронів, Мавіки, квадроцикли та екскаватори трьом бригадам, які воюють поблизу Вовчанська

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

Полковник Євген Солодаєв раніше служив у Батальйоні почесної варти. Як згадує військовий, доводилося зустрічати перших осіб іноземних держав, брати участь в урочистих заходах і в Україні, і за кордоном: «представляли, демонстрували, як то кажуть, велич і могутність ЗСУ, представляли Україну на міжнародній арені під час проведення парадів». Зараз — воює у мотопіхотній бригаді, нищить ворога на Харківщині.
Порошенко розповідає: на цій ділянці фронту росіяни зламали собі не один зуб. «Тут вони хотіли влаштувати „санітарну зону“. А останнім часом ворожі санітари не встигають виносити поранених та вбитих», — констатує п’ятий президент.

«Полковника Євгена Солодаєва знаю з часів, коли у Батальйоні почесної варти він представляв Україну перед усіма керівниками іноземних держав та урядів. Євген став одним із перших українських військових, який приміряв піксель, коли ми позбавлялися від „совка“ в армії. Сьогодні я тисну руку Євгену, і наша зустріч під Вовчанськом для мене символічна і знакова. Його 57 окрема мотопіхотна бригада — одна із найдосвідченіших на цьому напрямку. Вони будують укріплення, риють окопи та бліндажі, тому пригнали їм екскаватор-навантажувач. Звісно, 100 FPV „Мольфар“ та 105 FPV „Штурм“, 4 денних та нічних „Мавіка“, бо ворог лізе малими штурмовими групами, і саме дрони їх зупиняють», — розповідає Петро Порошенко.

А морпіхи з легендарної 36-ї бригади окрім FPV-дронів «Мольфар» і «Штурм», денних та нічних «Мавіків» поповнили свій автопарк трьома квадроциклами. Офіцер ЗСУ Валерій Прозапас говорить: якість цих FPV-дронів дуже висока, військові їх так і називають — дрони Порошенка, тому попит на них завжди великий. «Це як знак якості. Дрони Порошенка, так і кажуть. Я кажу: а дрони Порошенка ще є? Вони кажуть — ні, вона класні, ми їх одразу використали», — розповідає Прозапас. Морпіх додає: важко переоцінити і важливість будівельних машин, які п’ятий президент системно передає на лінію фронту: «землерийна техніка — це рутина війни, без неї, на жаль, ніяк. Але, на щастя, ви це розумієте, допомагаєте».
Військові кажуть: їхня мотивація в одному — нищити ворога і наближати нашу перемогу.

«Завдяки роботі кожного, хто сюди приїхав, завдяки кожному, з ким ми сьогодні зустрілися, перемога стає на один день ближча. А окупантів на сотні і тисячі менше», — додає Петро Порошенко.

Схожі новини