Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівські лікарі врятували юнака, в якого почали відмовляти органи після купання в річці

  • 20.08.2024, 14:30
  • 365

Лікарі Першого медичного обʼєднання Львова врятували 16-річного Данила Максимчука із Вінничини, який заразився смертельною інфекцією під час купання у річці

Фото: ТМО 1
Фото: ТМО 1

Про це повідомили у Першому медоб'єднанні Львова.

Після купання у хлопця стрімко почали відмовляти органи.

«Одного літнього дня підлітки пішли поплавати в річці Південний Буг — це звичне місце відпочинку для місцевих. Ввечері після купання у Данила раптово піднялась температура і не збивалася всю ніч. Ба більше — на ранок хлопець почав ще й блювати. Медики районної лікарні спершу подумали, що у Данила тепловий удар, бо ж тоді стояла неймовірна спека. Утім, за 2 дні лікування від перегріву стан підлітка лише погіршився, тож його скерували до обласного центру», — йдеться у повідомленні.

Вже згодом хлопцю діагностували небезпечне захворювання — лептоспіроз. Інфекція вразила нирки і вони перестали працювати, а також печінку. Після цього ураження могло перекинутись органи серцево-судинної системи і тоді юнак би загинув.

«Оскільки в пацієнта була гостра ниркова недостатність, тобто сильне ураження нирок, лікуючи лептоспіроз, ми паралельно лікували і ниркову недостатність. Нам довелося під'єднати його до апарату для проведення гострого діалізу — „штучної нирки“. Данило 2 доби безперервно перебував під апаратом — така сильна була інтоксикація. А вже потім ми виконували діаліз 3 рази на тиждень по 4 години. Щодо печінки, то її нам вдалося стабілізували медикаментозно», — розповіла керівниця нефро-діалізного блоку Лікарні Святого Миколая Лілія Грицків.

Медики боролись за життя хлопця майже місяць. Його нирки та печінка вже працюють як належить і він майже повністю відновився після страшної недуги.

Схожі новини