Передплата 2024 ВЗ

Через обстріли майже 19 тисяч сумчан лишилися без світла

  • 20.08.2024, 15:30
  • 191

Уночі проти 20 серпня війська рф завдали ракетного удару по об'єктах енергетики у Сумській області

Фото: ТСН
Фото: ТСН

Про це повідомили у Сумській ОВА.

Окупанти поцілили по об'єктах у Глухівській громаді. Міненергетики повідомило, що через обстріл однієї з підстанцій виникла пожежа, її вже загасили.

Унаслідок цієї атаки без електропостачання залишилось 72 населені пункти, понад 18,5 тисяч абонентів. Вже відновлено електропостачання частини об'єктів критичної інфраструктури громади та житлового сектору.

Загалом же через бойові дії повністю або частково знеструмлені 550 населених пунктів у Донецькій, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Харківській областях. З технічних причин знеструмлювались споживачі на Київщині. Минулої доби енергетики відновили живлення для 5 494 споживачів, знеструмлених внаслідок бойових дій.

Водночас споживання електроенергії зростає через спекотну погоду. Станом на 9:30 20 серпня рівень споживання був на 2,1% вищий, ніж попередньої доби. Вчора, 19 серпня, максимум споживання був на 3,9% вищим, ніж попереднього робочого дня — у п’ятницю, 16 серпня.

«Укренерего» наголошує: це значне збільшення, що орієнтовно дорівнює потужності двох енергоблоків ТЕС. Додати такий обсяг генерації зараз немає змоги через наслідки ударів росіян по електростанціях.

Україна імпортує електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови (експорт не відбувається і не передбачається).

Схожі новини