Передплата 2024 «Добра кухня»

Гендиректора «Охматдиту» відсторонили на час перевірки

  • 17.08.2024, 14:30
  • 247

Гендиректора «Охматдиту» Володимира Жовніра відсторонили від виконання обов’язків, допоки правоохоронці не завершать перевірки, повʼязані з відновленням лікарні

Фото: Кореспондент
Фото: Кореспондент

Про це повідомив очільник Міністерства охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

За його словами, факти, пов’язані з відновленням будівель «Охматдиту» та діями фонду «Охматдит — здорове дитинство» нині вивчають правоохоронці.

«Зареєстроване відповідне кримінальне провадження. Триває досудове розслідування. Також аналітичну роботу із цього приводу проводить НАБУ. Крім цього, триває ініційована мною внутрішня перевірка МОЗ», — заявив міністр.

Ляшко додав, що 16 серпня отримав перші результати проведення перевірки комісії МОЗ. Очільник міністерства стверджує, що «є випадки викривлення ключової інформації, яка подається офіційно мені, у медіа та міститься в документах, і зі сторони керівництва лікарні, і з боку фонду».

Так, під час проведення тендеру для оцінки пропозицій було залучено робочу групу «Охматдиту» та загальні збори фонду, до яких увійшли, зокрема, ведучі Юрій Горбунов та Соломія Вітвіцька.

Загальні збори фонду 31 липня надали рекомендацію «Охматдиту» укласти договір на ремонтні роботи з компанією, через яку потім виник скандал. Жовнір оголосив цю компанію переможцем тендеру, а втім, рекомендації про фінальний вибір переможця від робочої групи лікарні не були отримані.

«Чому? Це питання залишається відкритим і буде досліджене компетентними органами», — написав Ляшко.

І додав, що виконувачем обов’язків гендиректора лікарні «має бути людина з-поміж завідувачів відділень, яка отримає найбільшу підтримку колег». Зараз міністр проводить консультації.

Схожі новини