Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна не зацікавлена в територіях Курщини

  • 13.08.2024, 19:15
  • 291

Україна не зацікавлена у тому, щоб забирати території Курської області росії. Йдеться про звільнення прикордоння від російського контингенту, який обстрілює українські землі

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства зовнішніх справ Георгій Тихий, передає «Суспільне».

"Ми хочемо захистити життя своїх людей. Я нагадаю, що, зокрема, з районів Курської області тільки від початку цього літа і тільки по районах Сумської області було завдано понад 2 тисячі ударів", — зазначив речник.

І додав, що Україна не має змоги завдавати далекобійних ударів, щоб захиститися від російського терору. Тому є потреба звільнити прикордонні райони рф від військових контингентів, які обстрілюють українські землі.

Крім того, операція в Курській області допомагає фронту, бо не дозволяє окупантам перекидати додаткові підрозділи на Донеччину й ускладнює їм військову логістику, каже Тихий.

Як стверджує речник, є дані, що у москві дуже занепокоєні тим, що операція України відбувається без порушень гуманітарного права, що б дуже хотіли бачити росіяни для пропаганди. Тому є побоювання, що такі інциденти росія може сфабрикувати, зокрема, шляхом перевдягання російських військових в українську форму.

«Тож ми закликаємо партнерів зберігати пильність та не піддаватися на російську пропаганду», — зазначив Тихий.

Схожі новини