Передплата 2024 «Добра кухня»

Заступник міністра енергетики погорів на хабарі у пів мільйона доларів

  • 12.08.2024, 11:05
  • 518

Заступника міністра енергетики України підозрюють у хабарництві на пів мільйона доларів за передачу гірнично-видобувного обладнання

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Про це повідомила Служба безпеки України.

Відомо, що за цю суму чиновник, користуючись своїми повноваженнями, пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати у користування гірничо-видобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини.

Правоохоронці вказують, що йдеться про унікальне та дефіцитне устаткування однієї з державних вугільних компаній, яка розташована у межах найгарячішого напрямку східного фронту — Покровському.

Відтак, щоб отримати дозвіл на евакуацію обладнання із зони бойових дій та його використання на шахтах західного регіону, навесні цього року представники галузі звернулися до заступника Міністра енергетики. Проте посадовець почав вимагати кошти.

Наразі заступнику міністра та трьом його спільникам повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За даними народного депутата Ярослава Железняка, йдеться про заступника міністра енергетики України Олександра Хейла.

Схожі новини