Передплата 2024 «Добрий господар»

Малі припинила дипломатичні відносини з Україною

  • 05.08.2024, 12:45
  • 242

Малі звинуватила Україну у підтримці тероризму

Фото ілюстративне Attaye Ag Mohamed
Фото ілюстративне Attaye Ag Mohamed

Про це йдеться в комюніке, яке опубліковане в неділю перехідним урядом африканської держави.

«Перехідний уряд Республіки Малі з глибоким потрясінням дізнався про підривні висловлювання, зроблені паном Андрієм Юсовим… прессекретар української військової розвідки визнав участь України в боягузливому, віроломному та варварському нападі озброєних терористичних груп, унаслідок якого загинули військовослужбовці Сил оборони та безпеки Малі», — йдеться в комюніке.

Далі у документі вказано, що «посол України в Сенегалі Юрій Пивоваров відкрито і недвозначно заявив про підтримку його країною міжнародного тероризму, зокрема — у Малі».

Так перехідний уряд Малі наголошує, що «дії української влади порушують суверенітет Малі… і є явною агресією проти Малі та підтримку міжнародного тероризму, грубо порушуючи міжнародне право, зокрема — Статут Організації Об'єднаних Націй».

Перехідний уряд Малі ухвалив рішення «негайно розірвати дипломатичні відносини з Україною», заявив прессекретар уряду полковник Абдулайє Майга.

Дипломатичні відносини між Україною та Малі встановлено 5 листопада 1992 р., інтереси українських громадян у країні представляє посольство України в Алжирі.

Нагадаємо, за даними французького джерела, українські спецслужби навчають туарегів керувати безпілотниками.

Схожі новини