Передплата 2024 «Добра кухня»

Дитячий будинок сімейного типу з’явився на території Радехівської громади

  • 04.08.2024, 18:15
  • 343

У Радехівській територіальній громаді Червоноградського району створили дитячий будинок сімейного типу. Тут будуть виховувати чотирьох сиріт, діти є рідними між собою. Дівчатка віком 15, 7 та 4 роки і їх 14-річний брат

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Про це повідомили у ЛОВА.

«Один з пріоритетів нашої роботи — дати дітям змогу гідно жити та виховуватись в комфортних умовах, забезпечити право на виховання в сім'ї дітям з великих родинних груп», — зазначив начальник служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис.

Також, у Новояворівській територіальній громаді Яворівського району у функціонуючий дитячий будинок влаштували на виховання та спільне проживання двох дітей, позбавлених батьківського піклування, які є рідними між собою.

Дитячий будинок сімейного типу — окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, в яку влаштовуються на виховання на виховання та спільне проживання не менше як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних

Всього у Львівській області функціонує 46 дитячих будинків сімейного типу та 77 прийомні сім'ї, в яких виховується 450 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Схожі новини