Передплата 2024 ВЗ

Ізраїль зараз переживає складні часи, — прем'єр

  • 01.08.2024, 12:45
  • 149

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу після загибелі політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії та командира «Хезболли» Фуада Шукра заявив, що Ізраїль переживає «складні дні»

Фото наслідків удару Ізраїлю по Палестині із сайту АР
Фото наслідків удару Ізраїлю по Палестині із сайту АР

Він зазначив, що Ізраїль завдав «нищівних ударів» своїм ворогам за останні кілька днів.

«Три тижні тому ми атакували військового керівника ХАМАС Мохаммеда Дейфа. Два тижні тому ми атакували хуситів, це була одна з найвіддаленіших атак, яку здійснили ВПС. Вчора ми атакували військового керівника „Хезболли“ Фуада Шукра», — оголосив він.

Нетаньягу зазначив, що Ізраїль переживає «складні дні».

«Це складні дні. З Бейрута надходять погрози. Ми готові до будь-якого сценарію. Ми готові», — наголосив він.

«Ми зведемо рахунки з кожним, хто завдає нам шкоди, з кожним, хто вбиває наших дітей, з кожним, хто вбиває наших громадян, з кожним, хто завдає шкоди нашій нації, кров буде на його голові».

Він вчергове підтвердив свою рішучість продовжувати боротьбу до тих пір, поки цілі війни не будуть досягнуті. Нетаньягу нагадав про попередні заклики до нього припинити війну в Газі, додавши: «Я не здався тоді і не здаюся сьогодні».

Джерело вказує, що Нетаньягу не згадав про смерть Ганії в Тегерані. Ізраїль не підтвердив і не спростував свою причетність до його вбивства.

Як відомо, верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї наказав завдати прямого удару по Ізраїлю у відповідь на вбивство в Тегерані лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії.


Джерело: CNN

Схожі новини