Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У російському полоні загинув захисник Маріуполя з бригади «Азов» Олександр Іщенко

  • 31.07.2024, 15:15
  • 217

У росії заявили про смерть українського військовополоненого водія бригади «Азов», Олександра Іщенка. Кажуть, що він помер у слідчому ізоляторі Ростова-на-Дону

Фото: 24 канал
Фото: 24 канал

Про це повідомили під час засідання Південного окружного військового суду в Ростові-на-Дону, який розглядає справу Іщенка та ще 23 «азовців», передає кореспондент російського ЗМІ «Медіазона».

Суд іще не отримав документів, які підтверджують смерть українського військовослужбовця. Точна дата і причина смерті наразі теж невідомі.

На засіданні суд закінчив розгляд «доказів», однак дебати мають відбутися 7 серпня, щоб до того часу отримати документи про загибель українського військового.

Як вказує «Медіазона», Олександру Іщенку було 55 років. У лютому 2022 року він вступив у територіальну оборону бригади «Азов» як військовий водій. Навесні того самого року в Маріуполі він потрапив до російського полону. І став фігурантом «кримінальної справи» разом із ще 23 українцями.

У полоні на території окупованої частини Донецької області Олександра незаконно звинувачували за двома статтями — «про участь у діяльності терористичної організації» та «спробі насильницького захоплення влади».

Схожі новини