Передплата 2024 «Добра кухня»

У власника месенджера Telegram Дурова 100 дітей по всьому світу

  • 30.07.2024, 19:35
  • 234

Власник месенджера Telegram Павло Дуров став донором сперми та має понад 100 біологічних дітей. Він допоміг понад сотні пар у 12 країнах завести дітей

Фото: 24 канал
Фото: 24 канал

Про це Дуров повідомив у Telegram.

«П'ятнадцять років тому мій друг звернувся до мене з дивним проханням. Він сказав, що вони з дружиною не можуть мати дітей через проблеми з фертильністю, і попросив мене здати сперму в клініці, щоб у них з’явилася дитина. Я реготав до сліз, перш ніж зрозумів, що він говорив серйозно. Бос клініки сказав мені, що „високоякісний донорський матеріал“ був у дефіциті, і що мій громадянський обов’язок — здати більше сперми, щоб анонімно допомогти більшій кількості пар. Це звучало досить божевільно, щоб змусити мене записатися на донорство сперми», — розповів він.

За словами Дурова, через багато років після того, як він перестав бути донором, принаймні одна клініка екстракорпорального запліднення все ще має його заморожену сперму, доступну для анонімного використання сім'ями, які хочуть мати дітей.

Зараз власник месенджера Telegram планує викласти свою ДНК у відкритий доступ, щоб його біологічним дітям було легше знайти одне одного.