Передплата 2024 «Добра кухня»

росіяни хотіли зробити вкид нібито від імені ГУР

  • 30.07.2024, 15:45
  • 179

У медіа намагалися «вкинути» статтю від нібито Головного управління розвідки Міністерства оборони України. У ній стверджувалося, що військове командування бере на себе повноваження щодо мобілізації

Фото: Мілітарний
Фото: Мілітарний

Про це повідомив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Лист від нібито ГУР надійшов 26 липня на електронну пошту інтернет-видання Odessa Online. У ньому головній редакторці пропонувалося опублікувати статтю. Нібито працівник ГУР на ім'я Олександр Голоднюк навіть обіцяв за публікацію грошову винагороду. Оплата буцімто мала надійти від заступника начальника ГУР МО Віктора Зайцева.

Проте у ГУР заперечили, що надсилали листи до місцевих ЗМІ, а крім того, сама стаття мала вигляд як російський «вкид», зазначили у Центрі стратегічних комунікацій та інформбезпеки.

Так, у матеріалі, який намагалися опублікувати на сторінках одеського онлайн-видання, ситуація на фронті описується як несприятлива, а у зриві мобілізації безособово звинувачують керівництво країни.

Далі автор статті стверджував, що військове командування бере на себе повноваження щодо мобілізації та заохочує інформувати правоохоронців про людей, які ухиляються від виконання конституційного обов’язку.

Також стверджувалося, що представники ТЦК мають дозвіл на використання без будь-яких підстав зброї для затримання військовозобов'язаних.

Як пояснили у Центрі стратегічних комунікацій та інформбезпеки, цією статтею російські пропагандисти хотіли викликати супротив серед громадян щодо вступу до лав Збройних сил та спричинити панічні настрої.

Схожі новини