Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині знову змія вкусила чоловіка

  • 30.07.2024, 13:45
  • 225

Вчора, 29 липня, о 13:20 у приймальне відділення Яворівської центральної районної лікарні поступив 51-річний житель с. Середина Яворівського району

Фото: Головне управління ДСНС України у Львівській області
Фото: Головне управління ДСНС України у Львівській області

З діагнозом — укус змії правої ноги.

«Якщо побачили змію — не робіть різких рухів! Почекайте поки вона відповзе. Як правило, змія просто не бачить нерухомий об'єкт».

За інформацією медиків стан чоловіка — легкий, від госпіталізації відмовився.

На нашій території найбільш поширені - гадюка звичайна, вуж звичайний, мідянка та полоз лісовий. Небезпечна лише гадюка звичайна.

Гадюка звичайна відрізняється від вужа значно меншими розмірами тіла, чітко відмежованою від тулуба трикутною головою і зигзагоподібним рисунком на спині. Колір тіла мінливий — від світлих до майже чорних відтінків.

Варто пам’ятати деякі особливості їх поведінки.

По відношенню до людини гадюка не агресивна. При зустрічі завжди намагається втекти. Ніколи не переслідує людину. Живиться невеликими хребетними тваринами. Значну частину раціону становлять гризуни, яких гадюка умертвляє з допомогою отрути.

Гадюка кусає людину тоді, коли на неї необережно наступити серед високої трави, або коли змія загнана в пастку і перекриті всі шляхи втечі та коли змій намагаються взяти в руки.

Схожі новини